Fases

Tal com vos vaig dir en l’últim post el següent ja no seria de la sèrie Confinats perquè hem entrat en una altra etapa d’aquest malson que està suposant la lluita contra el coronavirus. He decidit titular aquest amb el nom Fases que és com li diu el govern espanyol al que ve fins al final. No he numerat el post perquè crec que seria un embolic. Ara som a la fase 0 però, esperem que en no res, passarem a la fase 1 i després les altres i potser quan llegiu un post ja som a una altra fase.

Hui mateix s’està celebrant el ple del Congreso per a aprovar la quarta pròrroga de l’estat d’alarma. A hores d’ara encara estan pendents de la votació final però pel que s’ha vist aquest matí el govern tindrà la majoria necessària i s’aprovarà. La meua opinió és que el govern més progressista de la història d’Espanya s’està acostumant a governar sense demanar opinió ni col·laboració de les altres administracions i això em sembla perillós. S’està acostumant a anunciar les noves mesures un dissabte de vesprada en la compareixença del president Sánchez i l’endemà diumenge parla amb els presidents de les comunitats autònomes. No penseu que hauria de ser a l’inrevés? Opine que s’hauria de fer primer la conferència de presidents i després anunciar les mesures que s’acorden a la població.

He llegit hui una entrevista amb el professor Andrés Boix (professor titular de dret administratiu de la Universitat de València) on explica quines vies té el govern per tal de fer les mateixes mesures que ha pres amb l’estat d’alarma amb la legislació ordinària. Així s’està actuant a Alemanya i no els ha anat, de moment, tan mal com a l’estat espanyol. Naturalment desitge el millor per al gobierno però aixo no trau que ha de compartir decisions amb qui, al final, les ha d’aplicar que són les comunitats autònomes.

Quant al que hem fet a casa darrerament vos comente que des de dissabte dia 2 hem eixit a caminar pels carrers de la platja d’Oliva i un dia per la pròpia platja. Dissabte i diumenge sobretot hi havia molta gent. Vaig notar que la majoria complien les normes de distanciament. Es veia però alguns grupets massa junts, sobretot de gent jove. Això és una cosa que s’hauria de tindre en compte i tractar d’evitar-ho. Comprenc que la gent jove és la que més temps ha estat confinada perquè alguns d’ells no eixirien ni a comprar i no han vist el dolor de prop, però han de pensar que, si s’infecten, potser serviran de via de transmissió a la gent més vulnerable en un futur.

Intentaré contar-vos més coses prompte si em voleu llegir.

Cuideu-vos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s