Confinats 6

Espere que el pròxim post ja no tinga aquest nom de Confinats. Ahir el president del govern espanyol Pedro Sánchez va donar en roda de premsa les directius bàsiques per al desconfinament. Com quasi sempre va ser una roda de premsa on ens va deixar més preguntes que respostes. Això sí, vam aprendre uns quants conceptes nous: Fase 0, fase 1, fase 2, fase 3 i la més interessant NOVA NORMALITAT. La sorpresa però va vindre quan va definir les Unitats d’actuació (nou concepte). Seran les províncies sense tindre en compte qui té les competències, que amb l’estat d’alarma els ha llevat el govern espanyol, és a dir les Comunitats Autònomes. El govern més progressista de la història en el país més descentralitzat del món opta per unes administracions preconstitucionals (del segle XIX).

Fins a la nova normalitat no es podrà canviar de província. Podrem anar des d’Oliva a Requena o al Racó d’Ademús però no podrem anar a Pego, Dénia o a fer una cervesa a Forna a la terrassa del Nautilus.

Una altra cosa molt cridanera és que podem quedar, ja en la fase 1, amb algun amic o familiar en la terrassa d’un bar però no podem visitar els nets i netes a sa casa.

Els esportistes professionals ben prompte entrenaran, primer individualment i després en grups, i tot sembla destinat a reprendre els partits de futbol sense públic però amb TV i, d’aquesta manera, tindre ocupat el personal que es veu que amb la tele i sèries no en té prou.

Hi ha moltes més qüestions ressaltables en aquestes mesures però crec que quasi totes estan adoptades per dos causes: més recentralització i més pressió dels sectors econòmics més importants (IBEX, TVs…)

Fins a la pròxima. Cuideu-vos i procureu ser feliços.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s