Fase 1? Fase 0? …

Després del dur colp que el govern espanyol va donar divendres passat a la majoria dels valencians quan no va deixar passar a fase 1 les zones amb les ciutats més importants del País, es van produir dures reaccions de la totalitat de formacions polítiques i de la majoria d’opinadors valencians. Hui hem sabut que el govern valencià demanarà, altra vegada, que tots els departaments sanitaris passen la setmana que ve a fase 1 però amb certs canvis. Es veu que en aquests pocs dies que han passat algunes zones en fase 1 el comportament social no ha estat molt exemplar i ara es demana que no s’autoritzen les reunions, de fins a 10 persones, en el departament de la Ribera i que no es facen espectacles de fins a 200 persones.

Estàvem entretinguts amb això de les fases i, de sobte, hui al Congreso ha saltat l’escàndol. Joan Baldoví ha preguntat a la ministra Montero si pensa guardar l’equitat en el repartiment del fons de 16.000 milions a les CCAA per a la lluita contra la pandèmia. Resulta que ja es van publicar els criteris que pensava aplicar el govern espanyol i el País Valencià es quedava per sota de la mitjana per habitant com en el finançament autonòmic des de fa anys i anys. Davant aquesta petició no se li ocorre a la senyora ministra altra cosa que dir que això eren “enredos e inventos” i que ara necessitem (TATXAM) la paraula màgica “UNIDAD“. Fins a quan es pensen burlar del poble valencià els successius governs espanyols?. Això ha fet saltar de ràbia a moltíssima gent, començant pel propi Baldoví, i està augmentant l’opinió que Compromís es plante i no vote a favor del proper estat d’alarma que, de ben segur, es votarà la propera setmana.

Perquè aquesta és un altra. Ja s’està anunciant la propera pròrroga de l’estat d’alarma per a la setmana que ve però ara el president Sánchez pensa demanar-la per a un mes. Independentment de la durada que es demane, jo pense de la mateixa manera que vaig expressar en el darrer post. Tot el que es puga fer sense traure competències a qui les té per lleis orgàniques com són els estatuts s’ha de fer. Si és imprescindible que s’haja de centralitzar alguna mesura s’ha de consensuar i negociar i no imposar-la tal com sembla que s’ha anat fent en les últimes vegades. La salut és important però, per això mateix, s’ha de confiar en els responsables de sanitat de les distintes autonomies que són els que estan ocupant-se del tema des de fa 38 anys.

Vos conte coses en una nova ocasió. Seguiu cuidant-vos i gaudiu de les noves llibertats que tenim amb la fase 1.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s