La cultura és segura

En la darrera setmana han succeït certes coses que han fet endarrerir la situació sanitària, si més no, a Oliva. Parlava ara fa set dies del sentiment d’invisibilitat que tenia però la banda seguia funcionant amb els seus assajos setmanals, als quals jo no anava, quan, de manera sobtada, es van produir uns contagis a Oliva i, amb ells, l’ajuntament va dictar la cancel·lació de totes les activitats que organitzava. D’entre aquestes activitats la primera va ser la suspensió dels actes del centenari de la declaració del Palau com a monument historicoartístic nacional. Els actes consistien en uns parlaments de responsables polítics i socials i, a continuació, un concert de música renaixentista a càrrec del grup L’Ampastratta amb Ferran Escrivà Llorca com a narrador.

No cal que us diga com de mal em fa saber aquesta suspensió que, en principi, vaig entendre com a lògica. Però després de reflexionar uns dies i veure com han estat funcionant altres activitats no municipals he pensat que potser la decisió no ha estat tan encertada. Pel que jo coneixia de l’acte aquest era a l’aire lliure, amb l’aforament controlat i reduït, amb les distàncies necessàries garantides i de durada coneguda. És a dir, l’acte tenia garantida la seguretat, cosa que no sé si es pot dir d’altres activitats que han continuat celebrant-se a la ciutat.

Una altra activitat que també ha quedat suspesa és el concert que, segons sembla el dia 31, la banda de l’Associació Artístico Musical d’Oliva havia d’oferir no sé ben bé en quin lloc perquè la veritat és que no s’havia encara publicitat. D’aquest acte no conec les possibles mesures que es pensava posar però estic ben cert que serien suficients per tal que l’acte fora també segur.

Veient com estan transcorrent les coses per Oliva quant a actes no municipals em ratifique en què s’ha de fer el que siga per no cancel·lar més actes culturals. Com dic en el títol del post: LA CULTURA ÉS SEGURA. En molts altres llocs: Gandia, València i més, també ho han entés així i els actes culturals han pogut continuar.

Fins a l’altra, si voleu. Cuideu-vos molt.

Deixa un comentari